11.11.2019

Fatih OKUMUŞ

1.5.6-Fatih-OKUMUŞ.jpg

Fatih OKUMUŞ

1971 yılında Ürgüp’te doğdu.

Kur'an eğitimini babası Hafız Mehmet OKUMUŞ Hocaefendiden, hıfzını ise Kayseri Taşçıoğlu Kur’an Kursunda merhum Hasbekli Mümin AKAN Hocaefendiden ikmal etti.

Lise tahsilini Kayseri İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Fakülte ve sonrasında uzun yıllar Dr. Fatih ÇOLLAK Hocaefendiden talim, tecvid ve kıraat dersleri aldı.

1994 yılında “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Türkiye 1.si oldu.

1996 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak göreve başladı. 2001 yılında Haseki Eğitim Merkezi Kıraat-ı Aşere ve Takrib Bölümünden kıraat icazetini aldı. Batman/Gercüş ve Sivas/Koyulhisar ilçelerinde müftülük yaptı. 2005-2009 yıllarında Hollanda’da yurtdışı görevinde bulundu. İstanbul Müftülüğünde vaiz ve sonrasında Başvaiz olarak görev yaparken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Kur’an-ı Kerim ve kıraat dersleri verdi. 2012 yılından itibaren ulusal ve uluslararası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında jüri üyeliği yaptı.

2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına Başkanlık Vaizi olarak atandı. Başkanlık Vaizliği göreviyle birlikte Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde İmamet görevini deruhte etti. 2015 yılında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi olarak göreve başladı. Yıldırım Bayezid Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve akabinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde misafir öğretim görevlisi olarak kıraat ve tecvid dersleri vermektedir.

Evli üç çocuk babasıdır.