24.01.2022

Hamza GÖKÇE

HAMZA GÖKÇE-profil.JPG

Hamza GÖKÇE

1973 yılında Amasya’nın Beldağı Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Hafızlığını İstanbul Fatih Müftülüğü İsmailağa Kur’an Kursunda ikmal etti ve klasik arapça eğitimi aldı. Ortaokulu Amasya İHL’de bitirdi. Amasya İHL’de başladığı Lise eğitimini Tokat İHL’de tamamladı. Askerlik vazifesini Şırnak’ta Er-Erbaş olarak yaptı(1994-1995). 1998'de Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan 8. Uluslararası Hafızlık Yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. 2002-2005 yıllarında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 8. Dönem Aşere Takrib Tayyibe kursunu başarı ile tamamladı. Hat dersleri aldı (Nesih, Rika). Eyüp Mûsıkî Vakfında solfej, dini mûsıkî ve ney dersleri aldı. 2007’de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. 2009-2012 yıllarında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde İhtisas Kursunu tamamladı. Halen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans yapmaktadır.

1993 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında Müezzin olarak göreve başladı. Müezzinlik-İmamlık (Tokat/Zile), Müezzinlik (İstanbul/Eminönü Laleli Camii), Kur’an Kursu Öğreticiliği (İstanbul/Eyüp Esentepe Kur’an Kursu, İstanbul/Fatih İsmailağa Kur’an Kursu), Vaizlik (Kastamonu/Bozkurt, İstanbul/Eyüpsultan), Müftülük (Bayburt/Aydıntepe, Yozgat/Aydıncık) ve Yurt dışı (Fransa Strasbourg/Saint Die Des Vosges Din Görevlisi) görevlerinde bulundu.

Yozgat-Aydıncık İlçe Müftüsü iken 07.02.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi olarak atanan GÖKÇE, evli ve üç çocuk babasıdır.

Fransızca, Arapça ve Gürcüce bilmektedir.