11.11.2019

İbrahim NOĞMAN

1.5.12-İbrahim-NOĞMAN.jpg

İbrahim NOĞMAN

1969 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Bölümlü köyünde dünyaya geldi. Bölümlü İlkokulu’nu bitirdikten sonra, Bayrampaşa/Yeşil Camii Kur'an Kursu’nda başlamış olduğu hafızlığını 1983 yılında Bölümlü Kur’an Kursu’nda ikmâl etti ve daha sonra Ortaokulu bitirdi. 1990 yılında Bursa İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

1991 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, Rize’nin Çayeli ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1993 yılında Kur’an Kursu Öğreticiliği’ne atandı ve bu görevi esnasında Emekli Müftü Dursun KORKMAZ Hocaefendi’den “Arapça İlimleri İcazetnamesi”ni aldı.

Muhtelif zamanlarda  Reisü’l Kurra Mehmet Rüştü AŞIKKUTLU Hocaefendi’nin seçkin öğrencilerinden Kıraat, Tecvid ve Tashîh-i Huruf dersleri aldı.

2002 yılında A.Ö.F. İlahiyat Önlisans Programı’nı bitirdikten sonra, DİB İstanbul/Pendik Haseki Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nde açılan 8. Dönem “Aşere-Takrib-Tayyibe” kursunu başarıyla tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2006 yılında açmış olduğu Yurtdışı sınavını kazandı. İlgili kursları başarı ile tamamlayarak  08.08.2007 tarihinde uzun süreli yurtdışı görevlendirilmesi ile  T.C. Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde faaliyet gösteren DİTİB Gelsenkirchen Merkez Camii Din Görevlisi olarak başladığı görevini 20.08.2012 tarihinde tamamladı.

2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İLİTAM programına başladı ve 16.05.2010 tarihinde İLİTAM programını başarı ile bitirerek mezun oldu.

2014-2019 tarihleri arasında İstanbul /Ataşehir Müftülüğü’ne bağlı Mimar Sinan Cami’nde İmam-Hatip olarak görev yaptı.

17.05.2019 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliğine atanan Noğman, evli ve üç çocuk babasıdır.​