07.11.2018

İBNÜ'L-CEZERİ PANELİ VE KUR'AN ZİYAFETİ

İbnü'l-Cezeri Paneli ve Kur'an Ziyafeti Şırnak ilinde ve Cizre ilçesinde gerçekleştirildi.

Başkanlığımız Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca düzenlenen “Uluslararası İbnü'l-Cezeri Sempozyumu'na; Şırnak'ta düzenlenen “İbnü'l-Cezeri Paneli ve Kur'an Ziyafeti" ile başlandı.

29 Ekim Pazartesi günü Cizre Kaymakamlık Salonunda, 30 Ekim Salı günü ise Şırnak Üniversitesi Konferans salonlarında yapılan İbnü'l-Cezeri Paneline mülki ve idari amirlerin yanında bölgede görev yapan din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen Panellere; Diyanet İşleri Emekli Başkanı Sayın Dr. Tayyar ALTIKULAÇ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Osman TIRAŞÇI, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Sayın Hafiz Osman ŞAHİN, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Suudi Arabistan'dan Kur'an ve Kıraat Üstadı Sayın Dr. Eymen Rüşdü SÜVEYD ve Irak Tikrit Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Ğanim Gadduri HAMAD katılarak sunumlarını gerçekleştirdi..

Şırnak İl Müftüsü ve Cizre İlçe Müftüsünün rehberliğinde, bölgede faaliyet gösteren Kur'an Kurslarını da gezen katılımcılar kurslarda okuyan öğrenci ve öğreticilerle sohbet etti.

Panelin ardından İstanbul'dan Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan METE ve Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER hocaların tilavetleriyle; 30 Ekim Salı günü Cizre Ulu Camiinde, 31 Ekim Çarşamba günü ise Şırnak Geylani Camiinde Kur'an Ziyafeti Programı düzenlendi.