31.05.2018

VI. ULUSLARARASI HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca, 20 - 27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fatih Camiinde düzenlenen "VI. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

"Hafızlık" ve "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" olmak üzere iki ayrı dalda gerçekleştirilen yarışmaya 72 ülkeden 126 yarışmacı katıldı.

"Hafızlık" dalında birinci Suriye'den Besil ATTAL, ikinci Türkiye'den Hasan BEDİRHAN, üçüncü Filistin'den Seher N.M. ASMAR oldu.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında ise birinci Türkiye'den Furkan ÇINAR, ikinci Fas'tan Ilıas LAMHAYAOUI, üçüncü Irak'tan Hasan Alaa SAHİB oldu."

Derecelerin açıklanmasının ardından Türkiye, Bangladeş, Fas, Makedonya, Bahreyn, Cezayir ve Irak'tan katılan jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Fatih Camii'nde düzenlenen yarışmanın ödül törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali ERBAŞ, Başkan Yardımcıları Osman TIRAŞÇI ve Prof. Dr. Ramazan MUSLU, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Ödül töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.