28.03.2023

HATTAT KAYIŞZADE HAFIZ OSMAN EFENDİYİ ANMA PROGRAMI

Merhum Hattat Kayışzade Hafız OSman Efendi Ansıına Kabri Başında Dua, Kur'an Ziyafeti Programı ve Panel düzenlendi.

​​​​​​

​25 Mart Cumartesi günü İstanbul’da Merhumun Merkezefendi Camii haziresinde bulunan kabri başında Tiilavet ve Dua Programı ile başlayan programlar 26 Mart Pazar günü Burdur Ulu Camiinde teravih namazı öncesinde yapılan Kur’an Ziyafet Programı ile devam etti.

Ardından 27 Mart Pazartesi günü Başkanlığımız ile Burdur Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi işbilriğinde üniversitenin konferans salonunda Hattat Kayışzade Hafız Osman Efendi Paneli gerçekleştirildi. Panele M.İ.K.K. Başkanı Dr. Hafiz Osman ŞAHİN, Marmara Üni. İlahiyat Fakültesinden Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fatih ÖZKAFA ile Doç. Dr. Muhammed ABAY, Arş. Gör. Naci DEMİRCİ, Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Arif VURAL ve Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman KOÇİBAY katıldı. Panelin sonunda Yazma Eserler Sergisi gerçekleştirildi. Panel Burdur İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen’in teşekkür konuşması ile son buldu.