17.01.2023

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı

Hafiz  Osman ŞAHİN (Dr.)
Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı

1967 yılında Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde dünyaya gelen Şahin, ilkokulu köyünde tamamladı. Hafızlığı din görevlisi olan babasından yapan Şahin, 1985 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesini, 1991’de de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

1987-1993 yılları arasında Beyazıt Camii imamları Reisül Kurra Abdurrahman Gürses ve İsmail Biçer Hocalardan özel olarak tashih-i huruf ve aşere takrib icazeti alan hocamız, Fakülte yıllarında Fatih Camii’nde Emin Saraç Hoca’nın ders halkasına katılıp Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersleri aldı.

1994 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim dalında Yüksek Lisansını, 2022 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde Kıraat alanında “Mushafların Tetkiki Meselesi: Tetkiki Mesahif Heyeti Örneği” adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Ülkemizi uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Malezya, Bahreyn, İran, Almanya, Hindistan, Gambiya, İtalya, Filistin, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Moskova’da jüri olarak temsil etti. İstanbul’un muhtelif camilerinde imam-hatip olarak çalıştıktan sonra, 1996-2013 yılları arasında 17 yıl İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı. Cami görevinin yanında resmi ve özel olarak tashih-i huruf ve kıraat dersleri vererek talebe yetiştirdi.

18.04.2013 tarihinde Başkanlık Müşaviri olarak atanan Şahin, 25.11.2013 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına atandı. Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.