24.01.2022

Sedat AYDINLI

Sedat AYDINLI-Profil Resim.jfif

Sedat AYDINLI

1983 yılında Erzurum Tortum’da dünyaya geldi.

İlköğrenimini Erzurum Evliya Çelebi İlkokulunda tamamladı.

Hafızlığını Muhammed Lütfi Efendi Kur’an Kursunda Nurettin Yıldırım Hocaefendi de bitirdi.

2001 yılında Erzurum Merkez İmam Hatip lisesini bitirdikten sonra, aynı yıl Erzurum Tekman Koçyayla Mahallesi Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı.

2006 yılında Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans bölümünü bitirdi.

2008 yılında Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Aşere-takrib tayyibe kursuna katıldı ve 2011 yılında kursu başarı ile tamamlayarak “Kurra hafız” icazetini aldı.

2012 yılından itibaren beş yıl süre ile Danimarka/Frederikssund Orhan Gazi Camiinde yurt dışı görevinde bulunan Aydınlı, bu süre zarfında Erzurum İlahiyat Fakültesi Lisans bölümünü bitirdi. 2017 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Denizli Müftü Ahmed Hulusi Efendi Eğitim Merkezinde kıraat hocası olarak görevine devam etti. 2022 yılında Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsünde "Ömer Bin Mustafa'nın Resm-i Osmani üzerine kaleme aldığı "Risale fi Kavaid Kıraati'l-Kur'an adlı eserinin tahkik ve tahlili" teziyle yüksek lisansını tamamladı.

11.02.2021 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi olarak atanan Aydınlı, evli ve iki çocuk babasıdır.​