21.10.2022

2022 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI YARIŞMALARI TÜRKİYE FİNALLERİ

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları Türkiye Finalleri Tamamlandı.

2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Başkanlığımız tarafından personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edilmektedir.

Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bugüne ülkemizin farklı şehirlerinde düzenlenen programlarla, halkımız katılımı da sağlanarak etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

2022 yılı itibari ile on sekizincisi düzenlenen Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları ile on üçüncüsü düzenlenen Kadın Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde düzenlenmiştir.

Bölge birincilerinin katıldığı Türkiye Finalleri;

-Erkek Din Görevlileri Hafızlık Türkiye Finali

01 Eylül 2022 – Adıyaman Merkez Ulu Camii’nde,

- Kadın Din Görevlileri Hafızlık Türkiye Finali

08 Eylül 2022 - Kars Belediyesi Aynalı Köşk Konferans Salonunda,

- Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali

03 Eylül 2022 - Muş Salih Muhlise Çağlayan Camii’nde,

- Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali

11 Eylül 2022 – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılmıştır.

Yarışmalar neticesinde dereceye giren görevlilerin ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde protokol huzurunda verilmiştir.​