16.09.2021

2021 YILI ULUSAL DÜZEYDE HAFIZLIK VE KUR'AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİ

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları Türkiye Finalleri Tamamlandı.

​2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Başkanlığımız tarafından personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edilmektedir. Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bugüne ülkemizin farklı şehirlerinde düzenlenen programlarla, halkımız katılımı da sağlanarak etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

2021 yılı itibari ile on yedincisi düzenlenen Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları ile on ikincisi düzenlenen Kadın Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde düzenlenmiştir.

Bölge birincilerinin katıldığı Türkiye Finalleri ise;

- Erkek Din Görevlileri Hafızlık Türkiye Finali

13 Eylül 2021 - Diyarbakır Ulu Camii’nde,

- Kadın Din Görevlileri Hafızlık Türkiye Finali

15 Eylül 2021 - Şanlıurfa BB Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonunda,

- Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali

14 Eylül 2021 - Malatya Kernek Karagözlüler Camii’nde,

- Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali

16 Eylül 2021 - Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılmıştır.

Yarışmalar neticesinde dereceye giren görevlilerin ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde protokol huzurunda verilecektir.