12.04.2021

2021 YILI ULUSAL DÜZEYDE HAFIZLIK VE KUR'AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları Başlıyor

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edilmektedir.

Bu yıl kadın görevliler arasında on ikincisi, erkek görevliler arasında on yedincisi düzenlenen yarışmaların müracaatları 15 Şubat-12 Mart 2021 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

İl(merkez ilçe) ve ilçe yarışmaları 12 Nisan 2021, il finalleri ise 31 Mayıs 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Bölge finalleri 07 Haziran - 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmaların Türkiye Finalleri ise aşağıda belirtilen tarih ve illerde düzenlenecektir.

Erkekler Hafızlık Türkiye Finali
13 Eylül 2021 / Diyarbakır
Erkekler Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Finali
14 Eylül 2021 / Malatya

Kadınlar Hafızlık Türkiye Finali
15 Eylül 2021 / Şanlıurfa
Kadınlar Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Finali
16 Eylül 2021 / Kırklareli

Not 1 : Merkez ilçe / ilçe yarışmaları ile il, bölge ve Türkiye Finalleri pandemi koşullarına uygun gerekli tedbirleri alarak yüz yüze yapılabileceği gibi onlıne olarak da yapılabilecektir.

Not 2: Yarışmaların onlıne yapılması durumunda yarışmaya katılacak temsilci, bulunduğu ilçe veya il müftülüğünden yarışmaya katılacak olup gerekli teknik altyapı il veya ilçe müftülüğü tarafından hazırlanacaktır.