11.11.2019

Abdullah Refik ACAR

1.5.10-Abdullah-REFİK-ACAR.jpg

Abdullah Refik ACAR

1967 yılında Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde doğdu.

1977 yılında Süleyman Çelebi İlkokulundan mezun oldu.

1980 yılında Emirsultan Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı.

1987 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden, 1991 yılında Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan, 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

1996 yılında Bursa İli Gemlik İlçesi Muratoba köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı, 1998 yılında Bursa İli Osmangazi İlçesi Şekerhoca Camiine naklen atandı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursunu başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

2010-2012 yılları arasında Bursa İli Osmangazi İlçesi Çekirge Süleyman Çelebi Camiinde İmam-Hatip, 2012-2015 yılları arasında Bursa İli Yıldırım İlçesi Emirsultan Camiinde Baş İmam-Hatip olarak görev yaptıktan sonra, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Eğitim Görevlisi sınavını kazanarak 23/01/2015 tarihinde Bolu Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak atandı.

07/05/2018 tarihinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atandı. 20/05/2019 tarihinde buradaki görevinden ayrılarak Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliği görevine başlayan Abdullah Refik ACAR evli ve beş çocuk babasıdır.

Bolu Abant İzzet BAYSAL Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalında “Kıraat İhtilafları Bağlamında Bazı Tecvid Kaideleri Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlayan Abdullah Refik ACAR halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri ABD, Tefsir Anabilim Dalı’nda doktora çalışmasına devam emektedir.​